Pe marginea unui indemn al lui A. Nastase

Probabil ca as fi ramas in aceeasi indaratnica imagine cu omul Nastase-omul din umbra si ca n-as fi simtit nevoia sa reactionez, daca n-as fi citit aceasta scrisoare.

In fapt, Nastase era proful la nu stiu cate facultati, unde venea cu girofarul si insotit de mai multi bodyguarzi, in fuga, cu o figura rece, dar mai ales fara prestatii entuziasmante. Fireste, dreptul international public, pe care il preda, este monoton, fara ca mintea sa fie incercata de mari dileme.

Cred ca Nastase este un mare frustrat, dar mai ales ca frustrarile sale nu depasesc stadiul primar. El orbeste despre lene, lasitate si despre cum este sa ramai prizoneri al imaturitatii, cuvinte care i se potrivesc cel mai bine.

A inceput prin a introiecta imaginea de victima, dar, in loc sa depaseasca acest stadiu efemer al persoanei confruntate cu un eveniment deosebit de negativ, acela al condamnarii penale, s-a afundat tot mai mult in regrete. Tot ce a acumulat negativ in viata se sedimenteaza in jurul nedemnei si nedreptei condamnari. O cale simpla de regenerare, poate si o fata ceva mai umana (caci, nu-i asa, e prima oara cand Nastase se adreseaza studentilor sai), dar in niciun caz receptare si mai ales acceptare a trecutului sau.

Oripilanta este liota de epigoni comentatori, al caror unic scop e acela de a se face cunoscuti. Prea putin le pasa de omul Nastase ori semnificatia cuvintelor sale. Traim la marginea lumii, ca intotdeauna.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s