Oltchim, o parere

Campania electorala se va juca in buna masura pe aceasta presupusa privatizare. Se va scurma cu sarg in trecutul de 20 de ani de privatizari, iar DD nu va avea alt rol decat acela de arbitru (gras platit) si maxima ipostaza de om politic, circar la varf.

E o alta forma de ciocnire intre cele doua aripi feseniste.

E un populism contra populism.

Pe de o parte PDL, care a pierdut guvernarea, deci malaiul si micile pomeni, pe de alta parte PSD, care nu poate evita asocierea cu trecutul nebulos al privatizarilor.

Perceptia publica nu e diferita de cea a anilor 90; privatizare egal furt. Avutia poporului, a tarisoarei noastre a fost sustrasa de cativa milionari de carton.

Sunt oameni in PDL care au sapat intens in zbuciumatii ani de dupa revolutie si care au gasit astfel o idee salavatoare. Insa voturile pe care se poarta batalia sunt limitate. Probabil 3 milioane de voturi, cum se argumenteaza aici. Eu as zice ca si aceasta cifra e discutabila: privatizarea e un subiect de explozie, dar care nu mai misca pe termen lung. e fumat. In acest context apare demisia lui Cepoi, fireste bucurandu-se de o mediatizare secundara.

Astfel, Ponta este nevoit sa aleaga constant raul mai mic dintre mai multe rele. Imaginea guvernului Ponta e aceea a unui guvern perdant, fara explozii mediatice in sens pozitiv. Astfel, Basescu incepe sa vada concretizandu-se ideea care l-a determinat in luna mai atat de repede, fara sa clipeasca, sa-l desemneze pe Ponta.

Ce nu se vede insa este ca PDL apare ca fiind foarte slabit, fara sustinere populara. Partidul lui Basescu nu mai e capabil sa atraga masele. Se mizeaza pe DD, un tip alunecos, care isi va juca propria-i carte. Nu cred ca TB va putea controla partidul lui DD, dupa cum nici DD insusi nu va reusi in final sa-si creeze un partid puternic. Asocierea PDL-DD nu pica prea bine PDL-ului, decat in masura in care pe listele lui DD se vor inghesui oameni de la PDL.

De fapt, celelalte partide cauta sa castige pe seama lui DD. Stau la panda. Deocamdata. Despre DD nu se poate spune nimic acum. Precum aventurierii care il sustin, oameni din umbra, el poate castiga sau pierde. Spre deosebire de Crin Antonescu, el este cel care mizeaza cu adevarat, stiind ca oricum nu are ce pierde. S-ar putea ca tocmai acest pseudocuraj, caci in realitate este un veritabil clovn politic, sa scoata o parte din electorat din apatie. In acelasi timp, fenomenul DD este un serios semnal de alarma pentru USL: nu pt ca i-ar lua votantii ci pt ca i-ar demobiliza, prin caderea in derizoriu a oricarei forme de propaganda electorala. Astfel, DD isi dezvaluie si o latura pozitiva, aceea a necesitatii schimbarii tipului de propaganda. Cine se va adapta, va castiga.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s