Neamtu si actorul politic(2)

Nu e un secret pentru nimeni, spatiul virtual este impanzit de militanti pedelisti. Nu-mi explic acum de ce, probabil ca este o moda, iar intelectualii sau mai exact cei care se cred astfel, sunt foarte sensibil ila tendinte, curente. Chestiunea de baza, la fel ca si in alte medii, o constituie gasca. Or, PDL a creat cu usurinta diverse asociatii, in fapt diverse medii de exprimare.

Neamtu este unul dintre liderii acestor forme neconventionale, generatoare ale discursului politic, ce tinde sa se infiltreze in viata politica reala, adevarata. Cu atat mai mult atacul sau la Udrea, in fond o reactie fireasca pentru orice individ cu mintea la cap, pare neobisnuit, caci Neamtu se consuma pana in prezent mai degraba in virtual.

In ciuda faptului ca spatiul virtual poate deveni cu usurinta real, el isi pastreaza in continuare existenta paralela cu realitatea cotidiana.

Militantii PDL sunt pusi acum in fata unei dileme, pe care din cei doi pseudocombatanti sa-l aleaga. Din nefericire, argumentele folosite impotriva lui Neamtu sunt de-a dreptul bizare, cum ca nu Udrea trebuia sa fie tinta lui, ci adevaratii grei din partid. Sau, mai exact, tipul nu e coios, ci, cu atat mai mult isi disimuleaza barbatia, cu cat nu loveste in cine trebuie. In final, vina lui sta in inactiunea unita cu atacul parsiv la Udrea, care ar fi trecuta pe o linie moarta.

E suficient sa privim in trecut, macar pentru a gasi un reper obiectiv pentru toata lumea, comparand astfel biografiile celor doi, pentru a vedea ca niciunul nu avuse mari realizari. Fireste, aci nu e vorba sa te exprimi genial, dar cel cutin sa ai o activitate din care sa rezulte ca esti capabil. Ceva care sa te recomande.

In cazul lui Neamtu se vede cum viata lui s-a desfasurat lin in tot felul de scoli, fara un rezultat concret. Doar in ultima vreme se observa o oarecare apetenta pentru bani de la stat (moda ICR), fiind o scurta perioada director stiintific la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc. Ce ma sperie la aceasta persoana e faptul ca nu a reusit sa-si faca un drum pe taramul cercetarii, de unde faptul ca politica e cumva o solutie de evitare a insanitatilor profesiei. Acest om nu are o profesie, in termenii lui Plesu.

Spre deosebire de Neamtu, Udrea era inainte de Basescu un personaj anonim. Nu cunoastem daca o ducea bine cu avocatura, despre care spune ca a inceput sa o practice din 1997. Cariera ei incepe fulminant in 2004, fiind propulsata de Basescu in tot felul de posturi importante. De remarcat faptul ca in 2005 a fost timp de 10 luni seful cancelariei presedintelui, un post de maxima incredere. De altfel, increderea acordata de TB nu s-a deteriorat, timpul cimentand-o. Nici Udrea nu se poate lauda cu realizari, ci doar cu functii inalte, fiind indubitabil cel mai cotat om politic de sex feminin. Desi pretinde ca a demisionat de la conducerea PDL Bucuresti, Udrea se mentioneaza in continuare in propriul CV drept presedinte. Totodata, site-ul PDL Bucuresti o prezinta in aceeasi calitate. Suprinzator, dar semn pentru degringolada din oraganizatia PDL Bucuresti, alaturi de Elena Udrea, face parte din echipa, la loc de frunte, Sorina Placinta, care a demisionat din PDL.

Este oare o greseala politica a lui Neamtu sa o atace pe Udrea? As zice ca nu. Dimpotriva, acum este singurul moment in care Noua Republica a lui Neamtu poate forta locul acestei formatiuni in cadrul PDL (alianta de care se tot face vorbire e doar de ochii lumii, cata vreme PDL trebuie sa faca loc pe liste noilor veniti). Nu Udrea este tinta atacurilor, ci toti acesti pedelisti obscuri, care au profitat din plin si care bareaza drumul noilor veniti. PDL nu-si va permite sa-l sanctioneze, cum de altfel nu-si poate permite acum niciun fel de discutii interne. Si-asa organizarea interna este subreda. Cat de departe sunt vremurile cand Udrea il ameninta cu excluderea din partid pe Cristi Preda (si doar e vorba de primavara acestui an).

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s