Justitia intre independenta si politizare

Redusa la minim, chestiunea este urmatoarea:

Cei care sustin independenta justitiei deplang numirea unui fost judecator la MJ si se opun inlocuirii unor sefi de parchete, dupa terminarea mandatului. Totodata, ei presupun ca unii vor sa se serveasca de justitie pentru a scapa de dosare penale (la modul extrem fiind numiti puscariabili, exprimand cat se poate de clar decesul prezumtiei de nevinovatie).

Cei care sustin depolitizarea justitiei, considera ca justitia nu poate fi antrenata in jocuri politice, ca nu trebuie sa extragi capital politic din actele justitiei. Totodata, deplang unele actiuni ale procurorilor, unele vadit partinitoare si cu incalcarea principiului nevinovatiei.

Cei care cred ca justitia trebuie sa fie independenta incearca sa decredibilizeze orice actiune de scoatere a acesteia de sub influenta politicului.

Cea mai mare problema pe care o au sustinatorii independentei justitiei o constituie in momentul de fata numirea Monei Pivniceru la MJ.

Ce nu se fac ca inteleg cei care sustin  independenta justitiei (adica militantii basisti):

-ca nu poti acuza pe cineva, daca nu ai probe;

-ca nu poti folosi in scandaluri politice munca informativa a serviciilor ori ale organelor judiciare;

-ca aceleasi argumente privitoare la MP functionau mai abitir in cazul lui Predoiu; spre exemplu, cel legat de veniturile pe care le-ar obtine MP ca ministru, comparativ cu diminuarea drastica a veniturilor lui Predoiu;

-ca, oricat ai dori, nu poti fi partas la actul de justitie; justitia populara incercata de Basescu este mult mai grava, chiar si daca este argumentata cu pretinse ori reale pozitii ale organismelor europene;

-ca nu poti amesteca mere cu pere, doar de dragul de a critica, dezinformand vadit, dar mai ales dorind ca tot raul sa se intample, asa cum face aceasta distinsa militanta de partid.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s