De ce tace Basescu

A castigat, se va reintoarce victorios,  CCR i-a dat castig de cauza, cand nimeni nu se astepta ca inscaunarea sa se va petrece atat de lesne, dar cu toate acestea nu hraneste optimismul insetat al sustinatorilor sai infocati.

In lipsa lui, militantii se simt dezorientati, incearca sa se gandeasca in fel si chip la coabitare.

Trecem peste faptul ca ideea de coabitare este un non sens, nu numai pt TB, care agreeaza subordonarea si care timid, catinel arunca in interviuri aceasta posibilitate, dar si pentru functionarea institutiilor, care prin lege, sunt obligate sa interactioneze, potrivit unor reguli prestabilite, iar nicidecum negociate.

Intre timp aripa zgomotoasa a militantilor PDL este in confuzie, asteapta un semn de la conducatorul mult iubit si cauta subiecte noi . Confuzia este intarita de faptul ca MP in realitate nu pleaca din CSM, ci vine in CSM, de data aceasta ca minstru al justitiei.

Nu cred insa ca Basescu va fi emotionat de afectiunea impetuoasa a oamenilor sai. Ce nu observa acestia este faptul ca stapanul nu e interesat de slugile sale.

Basescu este cuprins de rusine: a fost nevoit sa-si ceara scuze pentru iesirile nepotrivite in spatiul public, a facut o campanie inutila, este din ce in ce mai izolat, cei din strainatate nu-l lauda cum se cuvine (de fapt, intre noi fie vorba, nu l-au laudat deloc), porumbita sa, justitia, nu mai reactioneaza in stilu-i dorit.

In ciuda efervescentelor manifestari de sustinere (vezi revista 22, devenita printr-o evolutie dubioasa un fel de Totusi iubire ), Basescu incepe sa se simta tradat. Tacerea de acum semnifica nevoia de regasire a locului, de asezare cat mai benefica in noul context institutional.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s