Boicotul in CSM (2)

Pe cat de repede s-au miscat cei din USL azi, dupa indeplinirea unei simple formalitati, asteptate de mai bine de 2 saptamani, anume ridicarea unor vagi interdictii la numirea lui MP ca ministru al justitiei, pe atat de confuz, as zice usor devastat apare acum CSM.

Ce s-a mntamplat azi, pare mai degraba semnul unei abilitati a lui Ponta (este de fapt aci meciul al lui Ponta impotriva lui BAsescu), decat al unei functionari normale a unui institutii.

Si, colac peste pupaza, locul lui MP ramane gol. Pleaca si Iorgulescu.

Astfel, cei din CSM sunt condamnati sa fie prezenti toti, ba uneori sa-l cheme (sa-l roage, pana la urma) pe Ponta spre a le asigura cvorumul. Plecarile in strainatate, din ce in ce mai multe in ultima vreme, vor trebui rarite.

CSM iese foarte slabit din acest boicot.

Si in continuare paralela cu CCR nu poate fi evitata.

CCR se constituie azi in plen pentru a emite un comunicat demn de vremurile apuse, in care controlul asupra mass-mediei era ceva firesc. Comunicatul trebuie redat macar in parte, nu doar pentru a semnala grija, curentul periculos al vidului incredulitatii, dar si pentru a semnala infiltratiile politicului:

„luând act de continuarea atacurilor unor autorităţi publice şi mijloace de informare în masă la adresa Curţii Constituţionale,
       ţinând seama de Raportul Comisiei Europene către Parlamentul European şi Consiliu privind progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de cooperare şi verificare în care s-a exprimat îngrijorarea faţă de „recenta presiune exercitată de unii membri ai Guvernului român şi de politicieni de rang înalt asupra Curţii Constituţionale” reţinându-se, totodată, că „independenţa sistemului judiciar şi separarea puterilor sunt elementele de bază ale unei societăţi democratice. Pentru a restabili climatul de încredere, toate nivelurile politice din România vor trebui să demonstreze, în lunile următoare, prin acţiunile lor, angajamentul faţă de aceste principii. Comisia va monitoriza îndeaproape evoluţiile în acest domeniu.”,
       au decis să facă un nou apel la autorităţile publice prevăzute în Titlul III al Constituţiei – Parlament, Preşedintele României, Guvernul României, Administraţia publică centrală, Administraţia publică locală, Autoritatea judecătorească, pentru a lua măsuri de oprire a acţiunilor defăimătoare la adresa Curţii Constituţionale.

Aceste acţiuni, cărora li se adaugă, în ultima perioadă, actele denigratoare la adresa unora dintre judecătorii Curţii Constituţionale, cărora li se contestă moralitatea, integritatea, pregătirea profesională, produc grave prejudicii de imagine Curţii Constituţionale şi tind la decredibilizarea sa, punând sub semnul îndoielii deciziile pe care Curtea le-a pronunţat. Se aduce astfel atingere dispoziţiilor art.147 alin.4 din Constituţie, potrivit cărora deciziile Curţii Constituţionale sunt general obligatorii,se încalcă normele democratice şi principiile statului de drept, cu consecinţe grave asupra stabilităţii instituţionale în România şi asupra imaginii internaţionale a ţării, astfel cum o subliniază şi Raportul Comisiei Europene către Parlamentul European şi Consiliu arătat.”

De fapt, nici CCR si nici CSM nu s-au trezit din buimaceala.

Ambele institutii au imprumutat actiunea de neimplicare, de boicot a taberei BAsescu. Numai ca, daca in cazul politicianului, sanctiunea se vede abia la votul pentru parlamentare, in ce primeste institutiile, refuzul de a functiona constituie cauza unica si necesara a decredibilizarii. Autoritatile, atat de solemn enumerate de CCR, frizand pompozitatea, nu vor putea inlocui inactiunea.

Ce n-au inteles aceste institutii, in fond grupuri (gasti) de oameni insarcinati cu atributii, dar purtand nimbul unei felii de putere, este ca, daca un om intelege sa boicoteze, sustinut de militantii sai, in schimb nu poti boicota puterea. Este un non sens.

 

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s