Efecte Pivniceru

Din semnalele transmise de unii membri CSM, Pivniceru nu va fi detasata.

Singura solutie ramane demisia din functia de magistrat, solutie riscanta si care e putin probabil sa fie luata. In cazul in care totusi se va intampla acest lucru, CSM se va decredibiliza mai mult decat o face acum. Se mizeaza pe faptul ca MP nu va demisiona totusi.

Chiar si in cursul firesc al evenimentelor, situatia MP este complicata, caci va cadea prada unui CSM furibund sa-si apere pozitia. CSM se va izola si va deveni un fel de institutie desueta. Nici macar nu va reusi sa mobilizeze magistrati , care sa faca formal un zid de aparare a justitiei.

indiferent de solutia pe care o va lua MP, luna aceasta semnifica risipirea deplina a sperantelor cu care noul CSM a fost investit. Un CSM cu puteri foarte mari, contrar afirmatiei Floricai Bejinariu la terminarea mandatului, dar cu puteri formale, politizat. Va folosi in favoarea sa noua lege a raspunderii disciplinare a magistratilor si va profita de orice confuzie legislativa. Deocamdata nu sunt alti magistrati dornici sa vina in CSM, asa cum s-a intamplat in 2010.

Un CSM izolat, care se va exprima prin comunicate si prin sanctiuni disciplinare, cu rol minim in ce priveste organizarea profesionala a magistratilor.

Singura necunoscuta ramane cea legata de luptele interne pentru putere. Chiar daca acum par sa fie unitari in gandire si-n simtire, aceasta imprejurare ramane pur conjuncturala pentru membrii CSM. Adesea fiind redusi la tacere si calmati de Predoiu, imediat dupa plecarea acestuia s-a observat cum conflictele au inceput sa degenereze. CSM a fost unitar in principal datorita lui Predoiu si tehnicilor acestuia (fireste, nu tocmai ortodoxe). Cu o inspectie judiciara extrem de puternica, dar aservita, membrii CSM vor incepe prin a-si plati polite pe seama altora, indirect. Creata special pentru interesele partidului de guvernamant, legea raspunderii disciplinare va fi un bun pretext spre a fi folosita de magistrati impotriva magistratilor (cel putin pana in acest moment, in ciuda vociferarilor sustinarilor lui Basescu, USL nu s-a aratat dornica de a recurge la acest mecanism institutional).

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s