Medalia de onoare

Gianni Buquicchio are in CV-ul sau urmatoarea decoratie :Commander of the Order „Star of Romania” (2006).

Dar cine este individul cu pricina? E cel care, in calitate de presedinte al Comisiei de la Venetia,  face declaratiile cu privire la presiunile suportate de Curtea Constitutionala.

Iat-o pe ultima:

„e 4 juillet 2012, j’ai fait une déclaration exprimant ma préoccupation concernant différentes tentatives de faire pression sur la Cour constitutionnelle de Roumanie et de porter atteinte à son indépendance. Hier, j’ai reçu des informations complémentaires de la Cour constitutionnelle concernant des tentatives continues d’exercer une pression et des menaces individuelles à l’encontre de juges.

Il est un principe général de l’Etat de droit que toute pression sur toute juridiction, qu’elle soit constitutionnelle ou ordinaire, afin d’influencer ses décisions est inadmissible. Dans les dernières années, la Commission de Venise a parfois eu à intervenir afin de protéger l’indépendance d’une cour constitutionnelle dans une nouvelle démocratie. Il est pour moi surprenant, voire choquant, que pour la deuxième fois dans un laps de temps si court, une cour constitutionnelle d’un Etat membre du Conseil de l’Europe et de l’Union européenne se sente obligée de faire appel à la Commission de Venise afin de protéger son indépendance.

J’en appelle à toutes les autorités publiques et à tous les partis politiques de Roumanie de respecter pleinement l’indépendance de la Cour constitutionnelle et de s’abstenir de l’exercice de toute pression. S’agissant des menaces à l’égard de juges individuels, j’attends des autorités roumaines qu’elles protègent les juges concernés et leurs familles et qu’elles prennent toutes les mesures nécessaires afin de présenter les auteurs de telles menaces devant la justice.”

Destul de prapastios, de parca am fi intr-o republica din centrul Asiei.

Ca si in cazul lui Zegrean, declaratiile sale de presedinte al Comisiei de la Venetia nu angajeaza cu nimic respectiva institutie.

Ambii insa fusera decorati de Basescu. Ce intuitie formidabila a avut acest om!

Iata decretul:

DECRET nr. 417 din 13 aprilie 2006
privind conferirea Ordinului naţional Steaua României
EMITENT: PREŞEDINTELE ROMÂNIEI
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 347 din 18 aprilie 2006

În temeiul prevederilor art. 94 lit. a) şi ale art. 100 din Constituţia României, republicatã, precum şi ale art. 4 alin. (1), ale art. 6 lit. A pct. I şi ale art. 11 din Legea nr. 29/2000 privind sistemul naţional de decoraţii al României, cu modificãrile ulterioare,
având în vedere propunerea ministrului afacerilor externe,
în semn de înaltã apreciere pentru contribuţia remarcabilã în sprijinirea reformei constituţionale şi legislative din ţara noastrã, pentru sprijinul constant pe care îl acordã României în demersul sãu de integrare europeanã,

Preşedintele României decreteazã:

ART. 1
Se conferã Ordinul naţional Steaua României în grad de Mare Ofiţer domnului Antonio La Pergola, preşedintele Comisiei Europene pentru Democraţie prin Drept (Comisia de la Veneţia).
ART. 2
    Se conferã Ordinul naţional Steaua României în grad de Comandor domnului Gianni Buquicchio, secretar general al Comisiei Europene pentru Democraţie prin Drept (Comisia de la Veneţia).

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s