Despre remaniere

Ministrul al Administraţiei şi Internelor – Mircea Duşa

Ministrul delegat pentru Administraţie – Radu Stroe

Ministrul al Afacerilor Externe – Titus Corlăţean

Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul – Dan Şova

Ministrul al Justiţiei – Mona Pivniceru

In primul rand, aceasta remaniere demonstreaza ca Ponta si Antonescu au o pozitie mult mai sigura in cadrul aliantei.

in al doilea rand, miscarea facuta este in continuare pur electorala, spre a neutraliza atacurile PDL.

Principala mutare este fireste cea de la justitie, unde se intentioneaza a nu se mai prelungi mandatul procurorului general. in acelasi timp, si poate mult mai important la nivel de discurs, vor fi anihilate cu mai multa usurinta afirmatiile lui Basescu privind lupta lui pentru independenta justitiei. Deocamdata, ideologii PDL sunt lipsiti de reactie, dand vina pe mintea cea diabolica a varanului in alegerea Monei Pivniceru.

De altfel, la nivel de mentalitate, actiunile care nu pot fi contracarate sunt puse pe seama unui personaj din umbra, malefic (intruchiparea raului in politica). Rolul lui Vantu a fost luat de Voiculescu (de altfel, in acest context trebuie privita demisia inopinata a lui Voiculescu, iar nicidecum pentru amenintarea justitiei. Caci, daca Voiculescu ar fi urmarit cu orice pret si exclusiv tergiversarea procesului, in care apare ca inculpat mai ales prin obtinerea unui nou grad de jurisdictie, ar fi demisionat cu putin timp inainte de a se fi dat solutia in fond, ceea ce nu a fost cazul).

Surprinzator, CTP vrea sa arate cu orice pret ca estei mai degraba deranjat, decat surprins de remaniere

In acesi timp insa, CTP arunca in eter provocari spre a constata efectul. E un fel de manipulare, din care isi extrage apoi afirmatiile sale sententioase (cele care incep cu „v-am spus eu”).

Rolul lui CTP de prezicatoare politica nu trebuie supraestimat, dupa cum insa nu trebuie subestimata capacitatea lui de analiza. CTP pare mai degraba suprins si se declara vexat de faptul ca politica inca il mai suprinde. E un semn bun spre a iesi dintr-o blazare, a carei principala intruchipare o constituie articolele din ce in ce mai scurte, pe o pagina de net, ce asigura o expunere destul de redusa.

Incercarea de a subsuma remanierea rezultatului privind referendumul (se valideaza ori ba) este inselatoare.

In realitate cei 2 lideri ai USL (caci omul lui varanu e pur si simplu de decor, o stim cu totii) incearca sa forteze alianta sa lucreze, sa inteteasca lupta politica. Aceasta mi se pare de altfel si principala concluzie a stenogramelor cu care se faloseaza TApalaga (de data aceasta, efectul este nesemnificativ, ba dimpotriva as zice ca lucreaza cumva in favoarea PNL ca dovada de transparenta politica.

Sunt 2 oameni slabi in guvern: Daniel Constantin in fruntea unui minister care va avea mari probleme; madam Campeanu la ministerul muncii. din fericire pentru ultima, TB i-a servit in anii din urma, prin faptul ca  a decapitat pur si simplu sindicatele.

 

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s